top of page

GRANIERI TOURS

REGATUL BHUTAN,

ULTIMUL SHANGRI LA!

$3780

10
days
DESCRIPTION:

ZIUA 1/ 03 OCTOMBRIE 2020/ NEW DELHI

    Sosire in New Delhi si transfer la hotel SHANGRI LA EROS 5*
Am ales acest hotel nu doar pentru numele sau locatia sa, cat pentru superbul Spa, piscina generoasa si restaurantul sau „SHING PALACE” premiat de nenumarate ori!
New Delhi este un oras ce poate fi definit prin aromele sale, deci nu putem rata gastronomia locala.

    India este o destinatie gastronomica de top (daca stii unde si ce sa mananci). Astfel incat, dupa cateva ore de relaxare dupa lungul zbor, vom exploata orasul impreuna cu ghidul nostru local si ne vom opri la cina la BUKHARA, un restaurant iconic pentru reteta Dal Bukhara! Dar cu siguranta veti dori sa gustati si sikandari raan sau renumitii creveti tandoor. Pentru ca este un restaurant indian, veti manca cu mana ca un adevarat desi.
    Cu toate acestea, tinuta este obligatorie avand in vedere ca renumitul kebab al sefului JP atrage vedete si personalitati din toata lumea!

ZIUA 2/ 04 OCTOMBRIE/ AGRA-TAJ MAHAL


     Ne asteapta o calatorie de o zi spre una dintre cele 7 Minuni Ale Lumii, Taj Mahal.
Taj Mahal nu este o minune doar datorita arhitecturii sale spectaculoase. Povestea din spatele zidurilor este cea care ii da viata!  Este povestea unei inimi coplesita de iubire, pierdere, regrete si amintiri. Povestea iubirii Imparatului Shah Jahan pentru sotia lui Mumtaz Mahal, o printesa persana ce moare dand nastere celui de-al 14-lea copil al cuplului. In 1631 Imparatul construieste Taj Mahalul in amintirea sotiei sale pentru ca iubirea pentru ea sa transceanda dincolo de moarte si timp!
     Vom pleca dimineata spre Agra si vom vizita superbul Taj Mahal. Dupa vizita interiorului, pentru a scapa de miile de turisti prezenti, am inchiriat o barca de unde vom putea admira in liniste superba constructie de pe raul Yammuna!
Dupa masa, retur in New Delhi!

ZIUA 3/ 05 OCTOMBRIE- ZBOR NEW DELHI- PARO


    Daca Universul tine cu noi, vom avea o zi senina si veti putea admira o panorama senzationala a muntelui Himalaya, inclusiv Everestul! La fel de incitanta va fi si aterizarea pe Paro, considerat unul dintre cele mai dificile aeroporturi din lume!
Aterizarea in Paro inseamna intrarea intr-o alta lume in care puritatea aerului si serenitatea locului te cuceresc instant. Paro si-a mentinut existanta bucolica in ciuda proiectelor de dezvoltare din zona.
    La sosire, dupa procesarea vizei vom fi intampinati de ghidul nostru local si ne vom indrepta spre Thimpu (o ora cu autocarul), capitala Bhutanului. Un oras mic situat intr-o superba vale inconjurata de varfuri inalte!
    La sosire in Thimpu aveti alternativa sa va odihniti sau sa vizitati impreuna cu noi Memorialul Chorten cu spiralele sale stralucitoare si clopoteii sai cristalini. Templul, construit de Ashi Phuthso Chodoen, bunica regelui  Jigme Dorje, adaposteste o colectie rara de statui buddhiste si este un centru renumit de buddhism tantric.
   Vom continua cu vizita la Kuensel Phodrang, lacasul lui Buddha Dordenma, una dintre cele mai mari ststui budiste din lume (51.5 metri).

   Seara te poti relaxa cu o plimbare pe stradutele capitalei, impinzite cu numeroase magazine. Vei intalni aici un spectacol colorat dat de melanjul dintre fermieri locali, oamenii de afaceri, calugari budisti si artizani veniti aici din toate colturile tarii.
Cazare si cina in Thimpu!

ZIUA 4/ 06 OCTOMBRIE- THIMPU


   Dupa micul dejun, ne incepem ziua cu vizita la Changanggkha Lhakhang, templul fortareata. Templul a fost construit in sec XII pe locatia aleasa de Lama Phajo Drugom. Din curtea templului veti putea admira o superba panorama a vaii Thimpu.
   Vom continua vizita cu Institutul celor 13 de mestesuguri ale Bhutanului si Scoala Astronomica. Una dintre bijuteriile Bhutanului, Pangri Zampa Lhakhang merita explorata. Construita in secolul  XVI, Lhakhang dispune de 2 temple ce va vor incanta prin simplitate.
   Seara, ne indreptam spre Tashichho-Dzong construit sub forma sa initiala in  1641 si modificata ulterior in 1965 de regele Jigme Dorji .
Cazare si cina in Thimpu.

ZIUA 5/07 OCTOMBRIE 2020/ THIMPHU-PHUNAKA (77 km/ 3 ore)


   Dupa micul dejun, parasim Thimpu si ne indreptam spre valea Punakha, capitala iernii din Bhutan. Drumul este spectaculos cu numeroase serpentine deasupra Defileului Dochu la 3048 metri. Intr-o zi senina puteti admira versantul estic al Himalayei si cel mai inalt munte din Bhutan, Gangkar Punsum de 7550 metri. Vom vizita Manastirea Docbhula construita ca tribut regelui.


   Dupa masa, vom face o drumetie spre Chimi Lhakhang, templul calugarilor divini. Este o frumoasa drumetie printre sate desprinse din povesti. Templu se poate vizita in interior. In cazul in care calugarii nu au migrat din Thimpu, se pot vizita curtile interioare ale manastirii .
Cazare si cina in Phunaka.

ZIUA 6/08 OCTOMBRIE - PUNAKHA SI DRUMUL SPRE PARO (127 KM)


    Dupa un mic dejun servit devreme, vom face o frumoasa drumetie spre manastirea Yulley Namgyal. Vom merge 30 minute cu masina pana la poalele dealului. De aici  vom trece peste un pod suspendat si vom traversa terase de orez pana vom ajunge la cararea strajuita de pini. Urcusul va dura aproximativ 1 ora / sens!
    Este momentul sa va bucurati de frumusetea naturii si de sutele de lampioane ofranda aflate la intrarea in templu.
    Ne continuam calatoria spre Valea Paro (drum de 4 ore) cu oprire la Pasul Dochula pentru pranz, poze si un ritual pentru sanatate si iubire!

ZIUA 7/09 OCTOMBRIE – PARO


    Azi vom vizita paro Dzong, Fortareata construita la inceputul secolului XV. Este fara indoiala exemplul cel mai edificator al arhitecturii traditionale bhutaneze. In trecut acest fort ii proteja pe bhutanezi de invaziile tibetanilor. Azi este o scoala monastica ce gazduieste peste 300 de calugari budisti.


Cina si cazare in Paro

ZIUA 8/10 OCTOMBRIE / DRUMETIE LA MANASTIREA TIGER NEST


      Dupa micul dejun, ne asteapta o drumetie la cel mai renumit loc de pelegrinaj budist, Taktshang Lhakhang, cunoscut sub  numele de TIGER NEST. Manastirea este construita pe o stanca la 1000 metri deasupra vaii. Legenda spune ca Guru Rimpoche , initiatorul budhismului Mahayana (ramura Bhutaneza) a sosit in valea Paro calare pe un tigru. A ales acest loc sa mediteze pentru 3 luni, motiv penyru care aici s-a construit ulterior o manastire. Singurul sunet aici este vantul, apa si incantatiile calugarilor.


      De la baza muntelui vom face o drumetie de aprox 1 ora pana la restaurantul unde vom lua pranzul, dupa care urmeaza inca o ora de drumetie epica pana la manastirea situata la 3120 metri deasupra nivelului marii!


DRUMETIE: APROX 2-3 ORE/ SENS SI APROX 2 ORE COBORIRE
GRAD DE DIFICULTATE/ USOR-MEDIU
NOTA: SE POT INCHIRIA CONTRA COST PONEI (DOAR PENTRU URCUS)

ZIUA 9/11 OCTOMBRIE 2020/ TRANSFER LA AEROPORT SI ZBOR SPRE NEW DELHI


     Dupa micul dejun, gazdele noastre ne vor insoti la aeroport si ne vom imbarca pe zborul spre New Delhi, India!
     La sosire in New Delhi transfer la hotelul nostru, ALOFT NEW DELHI AEROCITY 5*.
Hotelul este situat la doar 3 km de aeroport intr-o zona comerciala

ZIUA 10/12 OCTOMBRIE 2020/ ZBOR SPRE CASA
 

 

PRICE INCLUDES:

-ZBOR BUDAPESTA-NEW DELHI/ TUR-RETUR
-TAXE AEROPORT
-CAZARE 2 NOPTI CU MIC DEJUN IN NEW DWLHI LA 5*
-TUR DE ORAS SI EXCURSIA LA AGRA
-TRANSFERURI PE TOT PARCURSUL TURULUI
-ZBOR NEW DELHI-PARO-NEW DELHI
-CAZARE 6 NOPTI LA HOTELURI DE 4* IN BHUTAN
-MIC DEJUN, PRANZ SI CINA PE TOT PARCURSUL TURULUI
-INTRARI LA TOATE OBIECTIVELE TURISTICE DIN PROGRAM
-TAXA VIZA
-CAZARE 1 NOAPTE LA ALOFT NEW DELHI HOTEL 5* (HOTEL LANGA AEROPORT)

 

PRICE DOES NOT INCLUDE:
-ASIGURARE MEDICALA
-ASIGURARE STORNO (OPTIONALA)
27/10/23-9/11/23
 
SCHEDULE:

02 OCTOMBRIE    BUDAPESTA-DUBAI   16.00-23.20
03 OCTOMBRIE    DUBAI-NEW DELHI    03.55-09.05
12 OCTOMBRIE    NEW DELHI-DUBAI    04.15-06.20
12 OCTOMBRIE    DUBAI-BUDAPESTA    08.45-12.40

bottom of page