top of page

GRANIERI TOURS

INSULELE FAROE & COPENHAGA

$2620

7
days
DESCRIPTION:

DESTINATIA NR 1: INSULELE FAROE & COPENHAGA

De ce deschidem lista cu aceasta destinatie? Pentru ca e o destinatie care ma obsedeaza de ani de zile. Nu stiu despre ce viseaza alti calatori dar eu visez des cu elementele naturii. Visez cu apa, pamant, foc si aer. Visez natura la superlativ. Am cautat mult destinatii in care natura te poate surprinde cu 4 anotimpuri intr-o singura zi. O destinatie care sa ma intimideze, fascineze si seduca in acelasi timp. Am luat in calcul Islanda, Patagonia, Muntii Zhanjiajie din China,  un tur al Castelelor Irlandeze, Noua Zeelanda, gorilele de Munte din Rwanda si multe alte destinatii. Toate ocupa un loc pe Tripaholic Bucketlist!

Un altfel de Disneyland, un taram de basm (un fel de “Stapanul Inelelor” meets” Game of Thrones”), 18 insule mici scaldate in ape de culoarea smaragdului, stanci de o verticalitate halucinanta, lacuri ascunse, cascade impresionante, ceturi mistice, peisaje nirvanice si colac peste pupaza….un restaurant  de 2*Michelin in mijlocul aceste catedrale a naturii!

Eu zic ca se inscrie fara complexe pe locul intai! Motiv pentru care, ne vom insoti de calatori premianti si vom pleca in numar de 16 spre Insulele Faroe pe 03 iulie! Si pentru ca nu putem rata un tur cu bicicleta si o croaziera pe Venetia Nordului, am inclus in aventura si Copenhaga!

ZIUA 1/03 IULIE 2020/ ZBOR BUDAPESTA-COPENHAGA

BUDAPESTA -COPENHAGA         13.30-15.20

Aterizam in Copenhaga si transfer la hotelul nostru din centrul orasului. Hotel 4*!

Vom lua pranzul intr-un bistro dupa care vom face un tur de oras scurt. Seara, program liber!

ZIUA 2/ 04 IULIE 2020/ COPENHAGA

Dupa micul dejun, ne asteapta un tur de oras de aproximativ 3 ore pe biciclete (ca doar suntem in Copenhaga). Dupa pranz, vom lua o barca sa vizitam renumite canale ale orasului, dupa care aveti timp liber sa aprofundati capitala Danemarcei.

ZIUA 3/ 05 IULIE 2020/ ZBOR COPENHAGA-FAROE/ LACUL PLUTITOR/GASADALUR & CASCADA MULAFOSSUR

Pe aeroport ne vor intampina ghizii nostri locali si ne vom indrepta spre hotelul nostru ce se va deschide in mai 2020, HILTON GARDEN INN din Torshavn. Vom face un tur lejer de oras in Vagar fara sa ratam imprejurimile!

Turul va incepe cu oraselele Bour si Gasadalur, de unde se deschide o magnifica panorama a Holmen Thindolmur si a  insulei Mykines. Ne oprim in Bour si ne plimbam pe ingustele strazi desprinse parca din filmul Stapanul Inelelor.

Pentru a vedea “lacul deasupra oceanului” vom face o mica drumetie la lacul Sorvagsvatn. Ne intoarcem la hotel pentru cazare si cina!

ZIUA 4/ 06 IULIE 2020/ MYKINES-INSULA PASARILOR

Probabil una dintre cele mai fotogenice destinatii din lume este insula Mykines cu renumitele sale case cu acoperisuri acoperite de muschi si renumita drumetie pana la farul de la capatul insulei Mykinesholmur. O experienta unica! Aceasta insula izolata cu dealurile sale rotunjite si stanci ce se prabusesc vertical in mare, a devenit favorita calatorilor! Relaxati-va si bucurati-va de cele mai frumoase peisaje vazute vreodata.

Mykines se numeste si Paradisul Pasarilor datorita coloniilor de pufini existenti aici.

Retur la hotel!

ZIUA 5/07 IULIE 2020/ INSULELE DIN NORD

Mancati bine la micul dejun, pentru ca ne vom lua pranzul la pachet, ghetele de drumetie in picioare si ne vom  indrepta spre nord. Vom trece de insulele Streymoy si Eysturoy catre insula  Borooy! Cum??? Prin tunelul construit sub apa! Vom ajunge la Klaksvik, capitala pescuitului de pe insula.  De aici vom lua ferry spre insula Kalsoy si vom calatori spre oraselul Trollanes. Urmeaza drumetia spre farul Kallurin si Borgarin.

Singurul lucru de care trebuie sa tineti cont….sa va luati suficiente baterii pentru camera foto!

Retur la hotel!

ZIUA 6/08 IULIE 2020/ STREYMOY & EYSTUROY- SAKSUN & GJOGV SI SEARA MICHELIN

O alta zi demna de postcarduri! Nu putem parasi insulele Faroe fara o vizita la Saksun & Gjogy asa cum nu putem rata o experienta Michelin de 2 stele la restaurantul KOKS!

Dar pana la cina avem de vizitat coasta Stremoy si adanca vale Saksun inconjurata de munti impresionanti. Panorama bisericii, flancata de laguna este cel mai fotografiat cadru din insule. Urmatoarea oprire este Gjogy. Orasul si-a capatat numele datorita unul defileu lung de 200 de metri, inundat de mare. Din varful dealului veti admira defileul in toata splendoarea lui!

Pranzul inclus intr-o cafenea locala!

 

 

Despre cina, va trebui sa povestim dupa ce o vom experimenta. Renumitul restaurant KOKS de 2 * Michelin nu mai are nevoie de prezentare dar pentru cei neinitiati…cateva cuvinte!

O EXPERIENTA CULINARA  COCHET ORCHESTRATA DE CHEF POUL ANDRIAS ZISKA.

Bucataria nu face nici un compromis de la produsele locale. Toate practicile gatitului respecta traditia ancestrala a locului, de la uscarea, fermentarea, afumarea pana la  prepararea ingredientelor.

Se va servi un meniu de degustare cu pairing de bauturi! Restaurantul a fost premiat cu 2 stele Michelin in Februarie 2019!

ZIUA 7/ 09 IULIE 2020/ RETUR SPRE CASA

Dupa micul dejun, transfer la aeroport pentru zborul spre casa

FAROE-COPENHAGA        14.30-17.35

COPENHAGA-BUDAPESTA 19.35-21.20

 

PRICE INCLUDES:

Zbor Budapesta-Copenhaga-Faroe/ tur – retur

Transferurile din program

Micul dejun pe tot parcursul sejurului

Pranz la pachet in tururile specificate in program

Cina la restaurantul de 2* Michelin KOSK

PRICE DOES NOT INCLUDE:

-pranzul si cinele nespecificate in program

-asigurarea medicala si storno a sejurului/ optionale

-transferul la Budapesta

 

 

.
03/07/20-9/07/20
 
SCHEDULE:

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me and you can start adding your own content and make changes to the font.

bottom of page